Facebook rovná se skvělé spojení s rodinou, přáteli a známými. Jak to ale udělat, pokud chceme nějaký příspěvek zobrazit jen někomu nebo naopak někomu jej zobrazit nechceme? Pokud chceme skrýt své příspěvky na Facebooku, je třeba toto provést v Nastavení soukromí.

Důvodů, proč chceme skrýt své příspěvky na Facebooku, je hned několik. Rádi bychom se pochlubili zajímavou fotkou, ale jen určitému okruhu lidí a nechce se nám zakládat skupinu extra. Nebo prostě nechceme ukazovat svoje posty vybraným lidem, ale zároveň bychom si je rádi ponechali v seznamu. A úplně nejčastějším důvodem bývá, že nás prostě někdo z přátel naštve a my s ním nějakou dobu nechce sdílet své příspěvky. Jak na to?

Skrytí konkrétního příspěvku

Pokud chceme blokovat pouze jeden konkrétní příspěvek, stačí se překliknout na Hlavní stránku, tam kliknout na tlačítko Přátelé. A tady už jenom nastavíte, komu chcete příspěvek sdílet nebo naopak koho chcete ze seznamu vyloučit.

skrýt příspěvky na facebooku

Trvalé blokování uživatelů

Když potřebujeme někoho z našich přátel umístit na blacklist trvale, je třeba jít přes nastavení v Hlavním menu.

Nastavení – Soukromí – Kdo uvidí můj obsah

Znovu klikneme na Vlastní nastavení a zobrazí se nám stejný dialog, ale tentokrát je třeba mít na paměti, že nastavení se bude týkat všech příspěvků, které se chystáme publikovat. Opět můžeme určit, s kým budeme chtít příspěvky sdílet, nebo koho naopak s tohoto seznamu vyloučit.


TIP: Jak poznám, že jsem na blacklistu přátel?

Odpověď zní: vlastně nijak. Facebook Vás totiž na takovou záležitost neupozorňuje. Pokud pojmete podezření, že Vás konkrétní člověk blokuje, tak první pohled by měl následovat na jeho profil. Možná Vás přímo neodebral z přátel, dostatečným signálem ovšem je změna aktivity na jeho profilu. Jestli totiž Váš facebookový přítel zveřejňoval příspěvky každý den a najednou vidíte poslední post starý měsíc, je nanejvýš pravděpodobné, že jeho fotky a komentáře prostě nevidíte. Samozřejmě, že pro zkoumání dotyčného problému je možné použít i dílčí aplikace, ale tam se většinou radí nejvyšší opatrnost. U těchto nástrojů totiž je obvykle požadováno sdílení Vašich informací a to se může zle nevyplatit.

Chci online tipy

... dostávat 2x měsíčně do schránky

Děkuji, úspěšně jste přihlásili k odběru.